Saskia Schäfer

Saskia is afgestudeerd aan het Conservatorium in Alkmaar voor Zang Lichte Muziek (Pop/Jazz) en aan de musicalopleiding. Ze studeerde daarna aan de acteeropleiding Het Collectief in Amsterdam.

Met deze studie is Saskia na een jaar gestopt omdat zij werd aangenomen bij de musical Rex van Joop van den Ende theaterproducties. Na Rex volgde er nog meer musicals in binnen en buitenland. Zo speelde Saskia de rol van La Commodia in Beauty and the Beast, zowel in Flander’s Expo te Gent als in het Circustheater in Scheveningen, The Sound of Music, Sister Act, Evita, Elisabeth (Stuttgart), Into the Woods, Titanic, Rex en onlangs nog Anastasia. Ook speelde ze mee in de Operette La Vie Parisienne en de kindervoorstelling Rupsje.
Op dit moment speelt Saskia in The Sound of Music waar ze, naast haar eigen track als Zuster Berthe en Frau Schmidt, twee keer in de week Francis van Broekhuizen vervangt als Moeder Overste.

Ze was ook te zien als leadzangeres bij Holiday On Ice in Concert en bij verschillende orkesten en popbands in binnen- en buitenland, waaronder de Leidse Scratchdagen en Fête de la Musique in Genève. Ook is Saskia te zien in de korte film ‘Detector’ en als als actrice in verschillende commercials en tv series.

Naast uitvoerend artiest is Saskia ook werkzaam als zangcoach.