Mausart

Maus is op 12 jarige leeftijd begonnen met gitaar spelen. Al snel was hij geïnteresseerd in het componeren van eigen songs en muziekjes, sterk onder invloed van The Beatles, The Rolling Stones en Queen.

Natuurlijk werd met vriendjes uit de buurt een bandje begonnen (The Bungles). Zij hebben redelijk wat plaatselijk succes gehad met o.a. een deelname aan “De grote prijs van Nederland”. Later heeft Maus zich verder gespecialiseerd in opname techniek en arrangeer werk met regelmatige medewerking aan CD opnames van andere artiesten.

Maus bespeelt meerdere instrumenten zoals gitaar, bas, piano/keys, drums, en zang. In de band RACHEL is Maus verantwoordelijk voor de eerste muzikale opzet v/d gecomponeerde songs, de arrangementen voor de cellopartijen, de eindcontrole/coördinatie/structuur van het songmateriaal en uiteraard het bespelen van de gitaar.

Muzikale invloeden zijn teveel om op te noemen. Beatles, Stones, Queen, The Who (vooral het powergitaarwerk), Crosby, Stills, Nash & Young, ACDC, Deep Purple, The Eagles alswel klassieke muziek van o.a. Mozart, Vivaldi, Beethoven, en vroege renaissance en middeleeuwse muziek.