John Hoetjes

Ik zal zo’n jaar of 6 zijn geweest dat ik het drummen heb geleerd van mijn opa op een plankje. Daarna jaren op zolder alles zelf uit zitten werken met cassettedeck (what’s that?) en 4e hands drumstelletje. Na de jonge jaren in de Heiloose boyband Peckerhead ervaring opgedaan te hebben, en in vele zalen gespeeld te hebben, begon ik in 1995 met toetsenist Hubert-Jan Horrocks (Giga- Helder) de feesten en partijen band The Sockets, alwaar we 10 jaar lang het land mee doortrokken.

In die tijd ook samen met Hubert vaste begeleiding van het jongerenkoor Mogojoko, waar we de kunst van musicals en arrangeren onder de knie probeerden te krijgen. Ook de rock and roll goed ontdekt in Hi Jack Charlie, waar we onder leiding van producer John Sonneveld (o.a. Golden Earring) een cd met eigen werk op konden nemen. Helaas was rock and roll met het bakkersvak en het gezinsleven niet te combineren.

Omdat het gesleep met drumstellen me behoorlijk de keel uit begon te hangen, schafte ik mij een peruaanse slagwerk box- een zogenaamde cajon aan. Nu kon ik eindelijk ook eens meedoen met de akoestische open podiums die we met Hans Laduc organiseerden in Provadja. Samen met Hans en Diana Hof nog snabbels gepakt, waarna ik al snel belandde bij Fab4Play, waar we eigen nummers op stevige rockwijze akoestisch ten gehore brachten en in eigen beheer de 12 beste op cd uitbrachten.

Verder mag ik graag organiseren: en na elke maand een jamsessie of open podium geregeld te hebben ben ik nu Dolfinn Rocks Benefietfestival’s aan het organiseren. Elk jaar ontvangen we meer dan 5000 bezoekers! Ook bekleed ik een bestuursfunctie voor het Oranjebal in Heiloo; natuurlijk is de muziek daar mijn grootste verantwoording.